2008-02-29

mot den pissande snoppen!

Då var det äntligen dags! vi ska till peacock! Äntligen ska vi till den omtalande baren som ingen vet var den ligger!

Ikväll har vi tema svart. high heel och sprit! Inget vin har förtärats. Enbart sprit!

Å denna kvällen skulle vi ha spenderat hemma i soffan...enligt mig själv för fyra tummar sen...men så blev ja bjuden på GT...härregud! Frida, u made my evening! GT Rocks!
Nu ska vi ut och göra stan..eller förlåt...peacock osäkert!

nyhet på "skydd-fronten"

Numera finns det en spray on kondom!?! Jo det är sannt. Dock är den inte lanserad i sverige än. Men det finns i tyskland. Det är alltså en spray som man sprayar på en latexhinna. Hur bra denna är vet jag ju inte, men nu vet ni att det finns i alla fall!

______
ngra dagar senare.
Hittade lite mer info om denna sprayon eftersom så många frågar mig hur de funkar. Och jag vet inte svaret!
http://www.expressen.se/1.481075



Guuud Vad gott!! Mumma! Nu har ja två favvisar! Singapore Sling och Gin och Tonic. Hmm...fast inget slår ju ett glas champagne!

äntligen helg igen!

Tre singlar i en lägenhet
gruppen är samlad för ytterligare en helg!
Ska vi då ut ikväll!?
HMm...

Veeet inte.
Ja e sugen på drinkar!!
Men det verkar inte som de andra e de.
Först var de jag som var trött å hängig
Sen blev de ombytta roller
Värt inlägg.

Dagens kommentar!

F - Jag vill OXÅ ha min blogg som startsida!!
M - Men det går ju att ordna!
F - Men ja har ju inget internet. :(

Hahaha!

2008-02-28

ett tips

Köp aldrig internet på sj...det funkar inte. Jag fick tre "kuponger" med koder...den tredje funkade tillsist (efter en halvtimmas provande med de andra två). Den tredje koden funkade!! Jippi! I 10 minuter...kul. Sen loggades jag ut. Fast att ja betalat för att kunna surfa under HELA min tågresa. Kul kul kul....inte.

på tåget

Ja då sitter man här igen. Uttråkad och less. De där båsen låter väldigt lockande måste ja säga. Har kommit på ännu en detalj till dem. Att det är snurrstolar!! Så man kan ändra stolen så man aldrig behöver åka baklänges! Sen har ja kommit på en lösning till stolarna med! Att de ska ha en kudde som sitter på en liten "räls" som man kan dra upp och ner beroende på hur lång man e!!! Jag borde sitta i ett designteam för SJ!!

Kursen nere i Helsingborg var rätt okej! Jag som dissade den så innan jag var där. För första gången, i hela mitt liv tror ja, så förklarade föreläsarna om skräcken inför att stå inför grupp och prata. Sen gav de tips på hur man ska "skaka av sig den". Så helt klart godkänd kurs. Dock hade jag behövt den för ett X antal år sedan då man började bli tvingad till muntliga redovisningar.

Vad kan ja annars säga.
Jag sitter självklart bak och fram..igen
Jag sitter självklart ytterst...
Tanten som sitter innanför mig springer självklar hela tiden på toa och till bistron. (vad e de med människor å hyffs)
Det finns barn i samma vagn som mig (dock ovanligt tyssta!)
JAg var tvungen och sitta och vänta på tågstationen i helsingborg i en timma...och människorna i helsingborg, i alla fal de på stationen, de e enbart klädda med extrmt dålig smak. Jag skojjar inte. Önskar jag hade kunnat ta kort på dem.
Jag e åksjuk eftersom ja inte tog åksjukepills innan, ja ville inte ligga å sova hela resan igen eftesrom alla går in i en när man sitter ytterst å alla smäller in en väska i huvvet på en när de ska av...

Det var allt från den negativa Malin. Nu kommer det lite positiva saker!!
Helsingborg var underbart vackert! Vatten och restaurangbåtar och lite småstadskänsla! Mysigt värre!Lund såg oxå otrligt mysigt ut! Ville gå runt å strosa lite å se stan. Men det hanns ju inte med eftersom man skulle med tåget. Ja, Skåne är nog ett ställe jag kan tänka mig att flytta till när ja blir lite äldre! Helt klart!

2008-02-27

en briliant lösning

Ni vet ju hur mycket jag HATAR tågresor. I dag satt jag på ett tåg från 14:00 till 19:30...hur kul som helst! Killen som satt inanför mig, ja för jag hade ju självklart inte turen att få fönsterplats, var kissenödig var femte minut och var tvungen att knö sig förbi. Jag hade tagit en åksjuketablett eftersom ja skulle åka baklänges vilket resulterade i att jag blev helt dåsig å trött. Självklart sitter det två ungar med en pappa framför mig. Ungarna var aldrig still och aldrig tyssta. Inte förens pappan börjar läsa högt ur en bok. Jag tyckte de var rätt gött att få lyssna på högläsning...tills de slog mig att boken handlar om ett barn som har alkoholiserade föräldrar och gråter ut hos sin vän. Det här barnet brukar sitta i ett träd å gråta. Ja, vad är tanken bakom att läsa en sådan bok för sina barn? Härrejösses.
Nu när jag suttit å irriterat mig på alla på tåget har jag kommit på en jävligt bra lösning på problemet.
Ljudisolerade bås!
Varför inte ha små bås som man måste gå in i och sätta sig. Fast de finns bås för två och två. MEn även singel bås. Det vore ju så jvla bra! Å sen tycker jag ju att de borde göra lite skönare stolar med. JA e faktiskt bara 156cm lång...mitt huvud når inte upp dit det ska för att vara kvar på ryggstödet när jag somnat. JOBBIGT! Eller erbjud en portabel lösning för oss som inte har rätt längd för era stolar!

Men en sak jag fortfarande undrar över. Va fan var de för bok han läste för sina barn? (de var inte äldre än 10)

bryta på norska...to do or not to do

Sitter här och letar information till min presentation jag ska hålla imorgon. Jag ska prata om svenska dialekter. Att man oftast skapar sig en bild av en person utefter vilken dialekt den personen pratar. Min tanke är då att bryta på norska. För att alla i publiken ska få en helt annan uppfattning om mig än om jag pratar som jag gör i dag....(typ blandning på småländksa, västgötska, gbgska och sthlmska...) Det hade ju varit roligare om jag hade kunnat prata ren västgötska, men ja har så svårt att prata som jag gjorde förr om jag inte har fått lyssna på ngn som pratar så innan. Norska däremot kan ja alltid härma. Jag pratar ju inte ren norska...jag låter mer som en person som bott i sverige ngra år men som ursprungligen kommer frn norge. Eller så låter ja som en "norge-wannabe"
Men i alla fall. Min plan är att inte prata som jag gör i vanliga fall så att alla ska få en bild av mig som sedan kanske visar sig inte stämmer överens med hur de hade tolkat mig om de hört hur jag pratar egentligen. Så här sitter jag och övar på norska! hahaha!

Nu ska jag packa väskan för att bege mig mot centralen, för att sedan sitta på ett tåg till helsingborg där kursen är som jag ska på. Fun fun....ska lyxa till det och beställa internet på tåget. Vad ska man annars roa sig med?!

Sara - tack för igår! Jag hade en jättemysig kväll! Hoppas lunchen var "god" (riktig eller inte)
Madde - ta huset!! Den i ryd. Det var superfint!

2008-02-26

Dagens kommentar!

"Men...det är inte säkert att det blir riktig lunch imorrn, det kanske bara blir mat!"

by the way! ja e bäst!!

Jag hade en kund i Jönköping som köpte ett par jeans av mig för ett himla bra tag sen. Han tokälskade min hjälp å av ngn anledning så fick han mitt nummer eftersom han hade boendekontakter i sthlm...

Jag fixade lägenhet på eget håll och tackade nej till hans kompis soffa

Men så ringde han häromdagen!
"Hej Malin det är Philip som köpte jeans av dig för ett jvla tag sedan......"
Hahaha! jag trodde jag skulle dö.

Killen vill ha nya jeans av hans expertexpedit!! Elle?!
ÅSså vill han ha JJ som sponsor till en festival.
Kul att ja visste exakt vilken kunden var i alla fall!

Malin som försäljare = bäst!! I miss it!

grått

Jag vill ha ngn som blir glaaaaad när man kommer hem. ngn som blir glad när man ringer och skrattar och skuttar av glädje, och ngn som längtar efter att man ska höra av sig...

Tror att alla tror att jag pratar om en pojkvän eller en hund...men där har ni alla fel!


Jaa, kännar att även jag behöver lätta mitt hjärta lite. I´m soo sorry. MEn allt det här som pågått och hänt har rivit upp en hel del inom mig...och att se det från denna sidan e lite jobbigt då jag kan se en viss annan person ha suttit likadant.... Så därför har jag väl haft liiiite svårt att finnas till...men är så grymmt stolt! Otroligt starkt! För det här är bland de svåraste man måste göra i livet. Och jag måste erkänna att jag vant mig i synsättet som ni båda goingar har! haha!

Hmm...det finns nog bara två pers i hela världen som fattar vad ja pratar om för tillfället!

Men summan av sumarum.
Jobbet var hektiskt och många beslut togs..
vissa bra, andra mindre bra
Men man måste väl för fan få göra ngt misstag på jobbet? elle?
En tuff dag men ett tufft väder...och utan sömn i kroppen så blir allt mer grått. Så tur e ju att ja ska soooova inatt!

2008-02-25

du e de roliga i hasch

äntligen måndag!!

Igår gick ja för en gångs skull och la mig i tid.
Trodde jag i alla fall. Låg i sängen vid elva tiden. Tänkte att nu ska ja vara pigg å gå upp klockan sju för att gå ut och gå. MEn så vill min kropp bara inte somna. What is the problem? Sara som satt uppe till lite efter tolv hann gå och lägga sig och somna...Sista gången jag kollade på klockan var hon 02:30...Ärligt talat? När jag låg där så funderade jag på om det var ngt jag var nervös över? Men näe. Sen när ja väl somnat så drömde jag om min presentation jag ska hålla på torsdag. Fick massa bra ideer som ja ska använda mig av!! Men var ja nervös över en redovisning ja ska hålla om flera dagar? Näe, tror inte de. Kanske var ja nervös åt Sara...hon har ju en "big day" idag. Det värsta när man ligger så där å inte kan somna. När man bara ligger å säger till sig själv. "Men somna nu då". Det är ju att man vet att man inte ska börja grubbla å tänka på saker. För då blir det ju oftast värre. Men igår, asså ja slog nog rekord i grubbel. Härregud! Tillslut så låg jag och försökte fokusera på saker. "Äpple, grönt, runt, tänk på ett äpple" För att på ngt sätt få hjärnan att bara fokusera på en sak. Men de hjälpte inte. Men tillslut somnade väl kroppen av utmattning vid halv tre tiden. Tack! Imorse ringde sen klockan vid sju. Ja tänkte direkt "helvete heller!" Så ja ställer om den till åtta. MEn tror ni ja kan somna om? NÄe! Asså vad eeee de för feel?! Men ja tvingar mig att ligga kvar. Strax efter åtta så reser ja mig upp...huvudet e megatungt och det känns som ögonen e igensvullna.

Verkar bli en bra månda!

2008-02-24

man ser ända till vaaaarberg!!

Viiiiilken helg det blev.
Och humörsvängar har ja tydligen fått...börjar kanske bli gammal. Eller så är det väl den tiden under månaden. Who knows. Fredagen....ja den tänker ja inte yttra så mycket om här faktiskt.
Lördagen spenderades liggandes i soffan, vid fem tiden kom frida och då insåg väl jag å sara att det var dags att sätta in en högre växel. måste varit en trevlig syn frida! haha! två sovanande baksmällefyllda tjejer framför en svensk gammal movie som Magnus Uggla hade en av rollerna i.
Vi lagade megagod mat tilsammans! (läs sara lagade mat, malin å frida hejjade på) Supergott blev det i alla fall! Sara är en stjärna i köket! Kvällen började lugnt. Vi tittade på melodifestivalen. Och jag måste bara få erkänna en sak. Jag totalt diggar Björn Gustavsson. Han är ett humoristiskt litet geni.
Ska vi gå ut, ska vi vara hemma?!?!
Vi sticker till Skybar!!
Ja vilken bra ide!
Skiitfint ställe med underbar utsikt. Lovely. Där kommer jag garanterat hamna igen! "Man ser ända till Vaaarberg"
Lite info från kvällen. Champagne var det enda som slank ner o strupen, betalat av mig själv. billigt malin! Men guuud så gott! En tjej försökte ragga på mig men ja är hetero...det slutade iaf med att hon fick mitt nummer. Av ngn konstig anledning som ja inte kommer ihåg i dag. Tjuvlyssnade på Idol-Olas superseriösa diskussion om övriga idol deltagare..."det här håller du jvligt tysst om" Jaja, what ever! Kvällen slutade på ett kebabhus?! Och i detta lilla hus försvann all glädje what so ever i min kropp. Där blev ja superputt för att de andra hade supertrevligt och umgicks...jag ville ju hem och sova! haha! jaja...hoppas ni överlevde en humörsväng som denna! I will make it up to you!
Nu ikväll blir det chokladmousse och honungsvatten. Halsen har spruckit helt efter helgens pratande och skrattande.
Om ja orkar ska ja fundera på om jag vill börja luncha eller inte. Möjligheten verkar ju dock finnas där.

2008-02-23

dagens kommentar

M - jag kommer verkligen förstora mina läppar. (putar extra mycket)
F -Nej gör inte det. Men större bröst det vill jag ha.
M - men vem vill inte det. Ni som redan har så stoora....
F - Ja men de e ju bara fulla med silikon....elle...ja menar...

partyt e igång

Då var det bestämt. Saras huvudvärk släppte efter att malin å frida tog en road till ica å köpte henne dillchips! Dagens kommentar "Jag har kommit in i partyfeeling nu när ni var borta" hahaha! det var det som krävdes!!

Like a virgin går nu i högtalarna och alla sjunger med.

Ikväll ska bli en lite bättre kväll än imorgon (läs igår) För idag ska inte ja bli såå himla onykter som ngn fick mig igår! hahaha! jösses...ja men det är ju som man säger. Är det ngt man vill ha så brukar man få det!
Kvällen lutar åt imperiet eller sky bar. Sara har fixat så vi får gratis inträde! haha! Hon e topppppen!

Hur ser då denna lilla förfest ut!?
Sara sitter i hennes säng med drinkern i ena handen å andra på tangentbordet dj:andes på youtube.
Frida sitter med sin lilla bebis i knät (läs ipod toutch) och ler stort
Malin, jag, sitter och bloggar!

Typisk förfest i sthlm!? näe, men kul har vi iaf! En spontan kväll ute, de e det bästa!

heeeeelg!

"i sthlm e ja född, där har ja min familj"
Orups gamla sthlms låt spelas på datorn och kvällen har börjat!
Sara står i köket och kockar, frida sitter och är stolt nybliven mamma till en Ipod toutch och min huvudvärk har äntligen försvunnit från gårdagens alkoholintag!
Tanken var ju att det skulle vara en lugn fredagkväll hemma. Men den slutade på ett heeeelt annat sätt än lugnt! haha!
Ikväll får vi se vart kvällen tar oss.
Kanske blir det hemmakväll kanske blir de uteliv!!?

2008-02-22

värmen...

tribute



jag saknar dig vännen..ärligheten

hairquestion


Här sitter jag och funderar på hur jag ska göra med mitt hår. Innan var jag säker på att färga min utväxt. Alltså fortsätta att vara blond.













Men så hittade jag brunhåriga Malin på nätet.











Och Korthåriga Malin











Fick lite smått frustration. För nu är jag inte säker längre. Nu vore det najs med brunt hår känns det som. Men ja e osäker. Eller så kanske man ska sattsa på ngt heeelt otippat. Inte som den korta frissan men ngt vågat å nytt!?
Sen hittade jag den här härliga bilden och var bara tvungen att slänga med den! Tror aldrig jag haft så enormt kul med dig Jakob som jag hade den kvällen! Haha! GO After Ski!

2008-02-21

måste bara säga!!

Efter en rätt ångestfylld dag som ni kanske förstår av nedanstående inlägg så har nog dagen vänt! Först fick ja lite ångest till av att M å A festar oftare än vad jag själv gör...jdra jobb å ekonomi! Men sen mår ja sååå underbart bra av att ha hört en sååå rolig å härlig story om en av mina nära! hihi! Det känns skönt att veta att det inte är ngn som har gått den där kursen "learn how to drink responsible" Hihihi! I love u all!

Nu blir de sängen!

Sara

I did it only for you!

lack

behöver man påpeka att singellivet ibland tär på en? Att det inte alltid är 100% kul att ingen gillar en. Att det inte finns ngn som skänker sina tankar till mig under dagen. INGEN?? Inte ens ett miffo som e besatt av mig finns kvar...

2008-02-20

Hejdå Doris!

Doris har funnits till för mig sedan jag var 20år. Det blir nästan fyra härliga år tillsammans. Men nu är det dags att säga farväl. Farväl Doris! Tack för din tid som du gav! Alla roliga minnen vi har!! hihi!
Min kväll kommer alltså fyllas med att rensa ur Doris. Alla filer och mappar och annat som man måste ha. Så allt ska över på den externa hårddisken. Så imorgon kommer min nya kamrat, vet inte vad jag ska döpa den till än. En ny Doris kanske! Neee...måste ha ett nytt namn. men det måste vara så där ful snyggt!

På tal om bra namn! Eva, en barndomskompis, hon vill ha en minigris. Och hon vill döpa den till "Bosse-bacon" !! Det är ju bara sååååå clever!

By the way...de e fasen svårt att ignorera förkylning när man e heeelt hängig. Uch. Ngn som har ngt hett tips å hur man lättare kan ignorera att kroppen inte orkar ngt?

2008-02-19

full lön here I come!!

Jaa, vad ska man säga. Jag har haft en av de tråkigaste dagarna i hela mitt liv tror jag. Har suttit på ngt som kallas så fint som "workshop" hela dagen. Jag skulle vilja kalla det för snigel repetition. För inte fasen lärde jag mig ngt nytt inte. Ibland undrar jag om de tror att jag är helt utan kunskap, om de tror att min hjärna fungerar som ett vhs band. När du spelat in på den tiden som finns måste du spela tillbaka och spela över det du sett.

Men så kom man hem och trodde man skulle ha en tråkig tisdaskväll hemma. Men så kommer man hem till en mysig lördaskväll! hihi! Rött vin, Mmmm! Men blir inget mer än så, ska göra mig ngra scones och en kopp the. Har fått förkylning i dag. Detta är ngt jag kommer ignorera. Om så snoret ska rinna ända ner till nyckelbenet så kommer jag inte förstå vad folk tittar på eftersom jag inte är snorigt. Det här skulle bli min första fulla lön, utan sjukdom eller semester. Inget ska hindra mig från att få en full lön!

2008-02-18

vi som föddes på 80-talet

* Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem
* Vi som lärt oss räkna genom att räkna antal pet-flaskor som behövs pantas för att köpa 100 st 50-örestuggummin

* Vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt

* Vi som kan skillnaden mellan discodans och tryckare
* Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade
* Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen
* Vi som samlade på allt - främst kapsyler
* Vi som var den första generationen som kunde zappa mellan Skurt och Björnes magasin
* Vi som i våra egna dagböcker inte kunde undvika att använda samma fraser som i "Berts Dagbok"Vi som försökte allt vad vi kunde att bygga lika fina trädkojor och hitta lika coola "gömställen" som det fanns på TV
* Vi som förmodligen var den sista generationen att motta hemstickade tröjor och sockar från våra far/mor-mödrar
* Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail
* Vi som visste skillnaden mellan att ringa billiga lokalsamtal och dyra riksamtal
* Vi som trodde att vi blev rika när guldtian ersatte papperstian
* Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan
* Vi som trodde att pins i stil med "Rör inte min kompis" skulle förändra världen
* Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolanVi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten
* Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram
* Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs
* Vi som spelade in musik på kasettband genom radion
* Vi som gick från altavista till eniro och från eniro till google
* Vi som läste OÄ i skolan
* Vi som fortfarande säger negerbollar och aldrig har sagt det och menat något förolämpande
* Vi som har gjort massvis med busringningar innan "Anitan" dök upp

2008-02-16

ja då var man lite blåst igen...

Första gången jag å Sara fick tipset om ett uteställe som hette Peacock så fattade vi inte riktigt först vad vi hade blivit rekomenderade till. Vi tänkte mer pea....cock...på svenska då, som vi tolkade det. "Kissande snoppen". Sen insåg ja ganska snabbt att det ju är påfågel! hahaha! Jaja, ibland måste man bjuda på sig själv helt enkelt! Charmigt blåst...thats me!

Engelska Torsdagar here we come!

En annan sak som stör mig här i stan. E hur mycket ja saknar alla mina vänner som e utspridda över hela sverige. Just nu är ja inne i en fas då ja verkligen saknar Sandra. att kunna sitta å ha brutalt ärliga samtal över ett glas vin eller två utan att bli "dömd" eller "placerad i ett fack"...Sandra, I miss U! Kom till sthlm snart! eller så bokar ja in en helg i jönköping snart!!

turistat i stan

Efter en ganska soft morgon så kände jag att det var dags för en långpromenad!! Min tanke med promenaden var självklart att få röra lite på sig. Men även att testa på en Latte i solen vid gamla stan. Så jag tog mig en promme till gamlastan härifrån. Odenplan till sveavägen till drottningatan som ledde mig till gamla stan. När jag väl hade kommit fram så spanade jag till vänster och tänkte "vad finns där". Eftersom jag hade hela dagen på mig så ändrade jag plan! Nu blir det upptäcktsfärd!
När jag svängt vänster innan gamla stan inser jag att jag kommer till kungsträdgården! haha! Heeelt plötsligt blev sthlm ngt mindre i mina ögon!
Vad jag skrattade åt mig själv! Men lokalsinne har ja ju knappt ngt...
Fortsatte gatan fram, gick förbi grandH å tänkte att "går jag häråt kanske ja kommer till djurgården" fast egentligen hade jag ingen aning. Men så såg jag genom en liten smal gränd ännu mer vatten fast på andra sidan husbyggena. Nyfikna upptäcktsgångaren bytte därför riktning. När jag väl kommit fram fick jag se Dramaten! Stockholm blev ännu en gång mindre!
Ja jag säger då det. Sen började jag frysa lite. Det var ju dock minusgrader ute och jag hade nog trott det var ngt varmare eftersom kortkjolen och vårjackan var på! (dock tjocka strumpbyxor!) Så det blev promenad hem igen!
Väl hemma smög jag mig in på Mersmak på hörnan. Tänkte köpa mig en varm latte å gå ner å titta på "utsikten" vid karlberg. Väl inne på mersmak möttes jag av ett gäng såpaskådisar som alla pratade i mun på varandra, tysstnade av när jag klev in men fortsatte sedan diskutera efter att ha sett att jag var en ofarlig tjej som bara skulle beställa en latte to go.
Testade ngt nytt i dag! det blev en Chai latte! Jag trodde ju att det automatiskt är kaffe i allt som kallas latte..men no No. Det var som en the fast utan vatten med mjölk! Gott var det i alla fall! Sött...men gott!
Kände dock att det blev lite turistvarning på mig i dag! haha! Är ju inte varje dag man har med sig kameran ut som enda sällskap på en långpromme! Men what to do! Jag var ju i alla fall inte ensam om att ta kort. Det var fullt med kamerautrustade människor längs sthlms innerstads olika vattenkällor! Speciellt mycket kameror var det kring dessa fåglar som låg och flöt. Inte viste jag att fåglar var så speciella. Har nog aldrig sett ngn sitta och fota alla fåglar som lever vid sergelstorg. Men men...är väl annorlunda så fort det finns vatten med i bilden kanske?!
På hemvägen var de ngn jobbig demonstration. Sånnt förstår jag mig inte heller på. Vad gör det för nytta att dessa människor går runt och skriker och har flaggor med sig? Jag bara undrar? Tycker mest de stööör min långa fina promenad. Och att döma med mina tjuvlyssnar öron så var det fler som tyckte det var jobbigt.

Ne hurrni, nu ska ja inte sitta framför datorn längre. NU ska ja ta tag i livet å se vad som skall hända ikväll. E ju sugen på party. Får se om ja hittar ngn som e på eller om de blir till att våldgästa ngns förfest! haha!
Solglasögonpremiär!
Nu är våren snart här!

sthlm sounds





Jag lägger på och springer ut utan att låsa
Jag står på Götgatan, det verkar alltid blåsa
Här vid skatteskrapan känns det som om hela himlen håller på att falla ner

Jag skyndar vidare norrut genom natten
Jag minns att det var här på medborgarplatsen
Som Anna Lind höll sitt sista tal
Det var september 2003

Samma år som vi sågs ngn gång på gondolen
Sen sågs vi igen och jag längtade så
Det var nånting i luften den hösten
Det var dimman och ljuset och rösterna

Jag ser smutsen och mörkret i gamla stan
Känner doften och rädslan från Stureplan
Och jag vill bara gråta så vackert är Stockholm i natt

Och jag går självklart fram och böjer mig i vinden
Det verkar regna nu jag torkar mig om kinden
Och i vattnet ligger båtarna, jag gissar att de längtar härifrån

Jag står på norrmalmstorg
Jag tänker på Clark Olofsson
Så många chanser varför tog han aldrig tag i nån
Och samma sak med mig, det är så lätt att stanna kvar
Så svårt att gå

Och jag minns att jag såg dig på Berns terrass
Och jag tänkte på allt som jag kunde ha haft
Å ja tänkte på livet jag levde
Å Jag ångrar det mesta hur blev det så

Jag ser strandvägen sträcka sig mätt och nöjd
Jag ser blåljusen flimra på söders höjd
Och jag vill bara gråta så vackert är Stockholm i natt
Jag ser smutsen och mörkret i gamla stan
Känner doften och rädslan från Stureplan
Och jag vill bara gråta, så vackert är Stockholm i natt

Och du ringde till sist
Och jag rusa ut
Alla ord alla drömmar om lyckliga slut
Är det äntligen nu det ska hända
I Stockholm i natt

In på ryss lilla baren som e full och varm
Å ja känner en hand fånga upp min arm
Å ja vill bara gråta
Så vackert är livet i natt

Jag ser smutsen och mörkret i gamla stan
Känner doften av rädslan från Stureplan
Och ja vill bara gråta
Så vackert är sthlm i natt

Jag ser strandvägen sträcka sig mätt å nöjd
Jag ser blåljusen flimra från söders höjd
Jag vill bara gråta så vackert är sthlm i natt

2008-02-15

åldersnojja vs utseendenojja

Det är tydligen svårt att se åldern på mig
Härligt. Positivt eller negativt?
Hmm...
Känns rätt negativt att ingen tror att ja e en dag äldre än 20 utseendemässigt.
Senast i dag!

Malin - Ja men vad gör du annars då när du inte har din praktik här. Vad pluggar du?
Praktikant - Jag pluggar sista året på gymnasiet, Handels. Du då?

Du då?? Haha, killen tror alltså att även jag pluggar och att jag är här på praktik elle?!

Malin - Jo jag jobbar som distrikts merchandiser.

Praktikanten bara tittar på mig helt konstigt. sedan frågar han

Praktikant - Hur gammal e du?
Malin - 24, svårt att tro va?!
Praktikant - Ja, du ser ut å vara typ 19, 20

Visst är det härligt att se ung ut?!...Jo, det kan väl stämma, när man är sisådär 30+. Men när man e 24 å alla frågar om leg så fort jag ska handla vin, fast att vännerna runt mig är yngre, och det bara är jag som måste visa att ja e över 18...(för det är väl fortf 18 som gäller för att få köpa vin på restaurang) Då känns de faaasen tungt.

I thailand gissade en servitör min ålder. 17. Jo ja tackar.

En annan rolig historia är ju när vi sitter på restaurang och min lillebror som precis fyllt 18 får handla öl utan probs. Men jag måste visa leg. Jag som e 6 år äldre än min bror.
















Här ovan ser jag då ut att vara 17? Och min bror 18.
Och här nedan är en vanlig partymalin...vilken ålder har hon då? 20?


2008-02-14

uthängning del2

Killen heter/kallas Johan Jansson
Är från uppsala om man ska tro hans info.
38 år
By the way, fick även lite mer nakna kort
killen om det är ngn som är intresserad!
Känner ni igen killen meddela hans sambo.

uthängning del1


Jag svarade positivt, gav mailen för att få kort. Ni kan ju lista ut vad del2 blir i uthängningen.
Jag är emot otrohet.

alla pars dag...men vi singlar då?

Ärligt talat.
det här är inte roligt.
Alla har fått gulliga sms och blommor och ska hem och dricka vin och äta reeeekor...
Typ.
Jag då?
Jo jag får nöja mig med att bara va. att låtsas om som om jag är blind och inte ser alla förälskade människor med nyinpackade blommor som är på väg att möta ngn.
Ingen hemlig beundrare har ja heller...
Livet känns i dag surt.

ingen kärlek så långt ögat kan nå...å ngra hundra mil till.
I morse var vädret superfint...men nu snöar de...är det klokt elle?
Jag förstår inte varför alla hjärtans dag egentligen existerar? det är väl affärer som gått ihop och bestämt sig för att kränga pengar av alla stackats människor. För de lär väl inte vara ngt religiöst skit?.
Typ: Jesus förlovade sig... Näe, skulle inte tro det.
Uch. Nu låter jag verkligen som en riktig negativ person.
Å de stämmer kanske för i dag.
Men tänk vad kul det hade varit om man hade fått ngn liten hälsning eller nått...e nog mest därför ja e så lack...eller ne inte lack...deppad. Finns ju för fan ingen som tänkt på mig i dag...Då är det tillfälle att deppa...
Jag ska lägga fram ett hurra för å vara singel förslag. Enbart singlar få vara glada den dagen. å alla par kan vara hemma å mögla!

miss you...

Satt på pendeln i morse och skänkte en tanke till Jönköping. Undrar varför?!

2008-02-13

Mia min mia!

Du kom du såg och du åkte igen!
Och ingenting hann vi riktigt umgås. Attans!
Det märks att du varit här, du har ju lämnat små avtryck av dig i lyan! haha! Tack så jättemycket för blommorna! de är superfina!
Hoppas fotograferingen gick bra och att du hann med tåget och inte glömde din väska!
Nästa gång får vi se till att få i oss lite vin tjejen!

Mia har bott hos mig nu i två nätter, hon fick den stora äran att sova i min sköööna säng åsså tog ja soffan! man kan ju inte låta ngn som e längre än mig sova i soffan som knappt jag kan sova raklång i!!

Nu ska ja dofta på blommorna och titta på Lost!

Ska vi ta en kaffe?

I måndas.
Jag var så oooerhört trött heeela måndagen. Och jag hjäspade heeela tiden. Uch, fick verkligen ursäkta mig hela dagen. Och jag vet inte hur många gånger jag sa "Idag är verkligen en bra dag att börja dricka kaffe" Sen när jag skulle möta upp Mia på tåget så ringde ja Sara...och det slutade faktiskt med att vi tog en kaffe på centralen! haha! Å Sara var så go! Hon sa till personalen att jag måste få en svag latte eftersom ja inte gillar kaffe men ska lära mig! Sötnos!!
En kaffe fick jag! och den slank ner! Haha! även om det tog mig en halvtimma att få ner den så slank den ner.
Dagen efter så var jag ju tvungen att bevisa att ja kan dricka en kaffe, så det blev en till! (enormt svag latte alltså med chokladsmak)













Titta vad fin!! Inte alls så illaluktande som vanligt kaffe!









Jag drack upp den! SÅ stolt!! Nu kan även jag stoltsera med frasen. Ska vi gå å ta en kaffe ihop?!

2008-02-11

morrontrött och måndasgrinig

Behöver jag säga att jag hatar att gå upp på måndagar? Man vill ju inget annat än att ligga kvar i sängen. Härregud, jag som är lättväckt vaknade inte ens när sara var uppe. Å nu skulle jag bara vilja lägga mig ner i sängen och sova två timmar till. Men det går ju inte. Grrrr.

2008-02-10

söndagsmys

Idag har det varit en riktig mysdag! Legat kvar i sängen och dragit mig på morronen, slappat framför tv:n med en härlig frukost. Sen har det varit storkok! Nu blir det köttfärspaj hela veckan lång! Sen har jag varit duktig och städat lite i lägenheten! gött kött! Åsså sugit upp lite småkryp som bor i lägenhete...uch! Nu på kvällen kände jag för lite extra mys så nu blev det chokladpuddingsmys med Sara! Å vad passar inte bättre till detta än Julia R och Richard G!
Imorgon börjar en ny vecka och då blir de morronpromenader och mycket jobb. Sen kommer Mia hit! det ska bli kul!! More about that some other time!

förolämpa eller bli stämplad?

Igår hade jag å Sara ett väldigt intressant samtalsämne. HIV ökar ju mer och mer bland unga. Förr i tiden var medelåldern 45år kanske å nu är den kanske nere på 30?? Vi vet inte exakt men det är ju skrämmande att fler å fler får det av dem som e i vår ålder. Sen finns det ju en jävla massa fler sjukdomar där ute. Klamydia, Kondylom....gonnore...ja jag vet inte alla namn men de känns ju lite läskigt när man tänker på det.

Alla tjatar ju om att man måste använda kondom när man träffar nya människor som man delar det där lilla extra med. Och jag förstår ju varför folk tjatar om att det är bra. Men hur ber man om att få använda kondom utan att förolämpa den man ska ligga med?

Antingen så blir ju den personen förolämpad eftersom den tänker "jaha hon tror att ja har sjukdommar" Eller så tänker han att jag har det, å det vill jag ju inte heller.

Så hur fasen ska man göra då? Går det att be om detta utan att förolämpa eller bli stämplad sjuk?

(bilden e från samma länk som inlägget innan)

2008-02-09

social kompetens...det har tydligen inte alla

Ursäkta mig nu för detta argsinnta inlägg med mycket svordommar!
Men vad är det för Jävla stil vissa har, va e de för jävla sätt att behandla andra människor. Jag förstår inte hur man kan vara en sådan egoist. Att inte inse att man skadar mer än man hjälper. Uch. Sånna människor borde gå en kurs i förhållande och vänskap. Hur kan man vara en sådan negativ människa? det måste vara jobbigt att se allting i svart eller grått. Varför inte vara positiv och glad för andras skull ibland?
För att tala klarspråk. Åh vad jag önskade att du läste detta nu!Men fy fan för ditt sätt att behandla. Förstår du inte att du gör den andra människan lessen? Tycker du det är roligt att alltid trycka ner den som står dig närmast? Om du hade en hjärna....och hjärta med för den delen...då hade du insett att man absolut INTE trycker ner eller är nonchalant mot ngn som har det jobbigt. Ngn som kämpar för att hålla humöret uppe. Om du nu är så hiiimla rädd om ditt förhållande borde du göra allt du kan för att få den andra personen att vilja ha dig kvar. Men du gör för tillfället precis tvärtom. Och tyvärr skulle jag vilja säga till dig att det är för sent att inse fakta. Too late!

Härregud! Vuxna människa!
(konsten är ifrån http://www.sodragalleriet.se/ )

ett inlägg om ingenting

Lammkött...ett utryck man använder sig av när man dejtar ngn som är yngre. Men vart går gränsen? Hörde av en R i dag att han inte vill bli en annan tjejs lammkött, den tjejen var då ett år äldre. Hmm, för mig känns det som lammkött är när man verkligen dejtar ngn som är mycket yngre. Kanske fem år? Elle?

En otroligt bra konstnär är Lisa Rinnevou. Här är ju ett exemel på ett konstverk hon har gjort. Men det finns massa fler härliga tavlor från henne!I like! det här är malin konst. Förhoppningsvis kommer man få se en sån här tavla ovanför min säng när ja e rik å äger min egen lya....om nu de kommer hända ngn gång i livet.
Kontakter...det är det viktigaste man har i livet. För just nu känns det som att utan kontakter så får du fan ingen lägenhet inanför tullarna. Utan kontakter så får du inget toppjobb. Fast...nu har jag ju fått se att kontakter inte alltid kan ge dig toppjobbet. Tycker synd om dig Sara, förstår dig mycket bättre efter att ha läst din blogg. Uch...här sitter sara på de bästa kontakterna man kan ha...men inte får hon jobbet...ne ngn elak brutta "smiter före i kön" och snor jobbet fast att ingen egentligen vill ha henne där?? eller? Ja jag hoppas att sara får svar på tal.
Nu blir det "före detta fruars klubb" på tv.

2008-02-08

free on a friday

Då var det beslutat. Den här tjejen stannar hemma i sthlm i helgen. Ja ni hörde rätt. Jag stannar i sthlm i helgen, slipper åka tåg och spendera massa pengar. Och sthlm är mitt hemma! Hade varit kul att träffa Elvira i helgen men som sara så fint uttryckte det!! "bebisen kommer ändå inte komma ihåg att du varit där och hälsat på henne" Härligt ärlig! Det är sånna kompisar man vill ha! TAck sara för den lilla övertalande förmågan du hade! tack för att du övertalade mig att stanna hemma. Så himla gött att få slippa packa å åka tåg! Det härligaste av allt! kunna sova tills ja vaknar!!

Så denna fredagen har ja spenderat helt fri från alla måsten i min soffa! och här tänker jag sitta nån timma till innan jag slinker ner i sängen!

I need thailand

Jag har blivit sjukt morrontrött igen. Attans! När ja kom hem från thailand så var ja så härligt morronpigg!! Då kunde ja gå upp sju å morronen utan problem. Nu e de roblem att gå upp åtta. Inte bra alls. Jag måste skaffa mig rutiner så ja pallar å gå upp halv åtta å gå ut å gå. I need thailand again!

2008-02-07

dåååålig

Idag har det varit en riktig dålig dag. För första gången på länge så har jag inte varit grym på jobbet. MEn alla dagar kan väl inte vara bäst men fasen va trist det är med sånna dagar som e kassa. Heela dagen har jag varit sååå trött och bara haft känslan "orkar inte". Det har varit en sån där dag när ja knappt orkat vara trevlig mot människor. Men ja lyckades nog i alla fall vara lite trevlig mot L på sergel. Hade lite jobbeskrivning och annat pappersinformation och sen körde vi igång i butiken. jösses...ja hade hjärntorka. Men tur jag hade med mig L. Utan henne hade inte butiken blivit som den blev.

Ja men vad säger man. Som man bäddar får man ligga. Jag var nämligen på after work igår. Härligt härligt! Täby personalen och jag. De var helt underbart snälla människor! En öl blev två öl som blev tre öl!! Ja och nu vet ja sanningen bakom födande. Härrejösses, en sak är säker. Jag ska be om en tarmsköljning innan jag föder...och bedövningen ska ja tacka ja till. Sen ska ja be om ett extra stygn! haha! Sen fick jag höra en blivande sångerska sjunga för mig. härregud, jag har nog aldrig varit så nära att bli tokkär i en tjejs röst. sååååå fin! Det coolaste från kvällen är att hon hade timbalands nummer...!!

Nu står valet för helgen om jag ska åka till skövde för att gå på Elviras dop...eller om jag ska vara kvar i sthlm och bara softa. Pengarna tryter ju så ja kan ju inte hitta på ngt skoj direkt. Men en soft helg kanske e ngt att föredra!!? Jag bestämmer mig imorgon.


















Tjejgänget som gjorde tegelbruket till en härlig tjejfest!

2008-02-03

helgen som var

Fick det riktigt stressigt när jag stod i Upplands Väsby och insåg att det tar en halvtimma att ta sig in till centralen och klockan var halv sju och mitt tåg hem till skövde skulle gå tio över sju...men tack vare veronica som åkt streckan hundratals gånger så ordnade sig allt! Härligt!! Så jag hann med tåget precis!! När jag gick av tåget i skövde på fredagkvällen så var det svart på marken. Men när jag vaknar upp på lördag morron, då är heeeeela landskapet snötäckt. härrejösses! De gick undan.
Lördagen började med att jobba i ngra timmar...det behövdes!! Sen så bar det av till Hjo där min morbror har öppnat cafe! Det var superfint! helt underbart mysigt!! Gott var det också. Jag tog mig en chokladchocks fika!! Haha! Ibland behöver man sig en överdos av choklad!

Efter fikan i hjo så åkte vi tillbaka till skövde där vi hämtade upp mormor och åkte och åt goooood svensk mat på restaurang! Direkt när vi tagit sista tuggan där kom pappa och hämta mig för att köra upp mig till Faster Ingela som höll i 80års kalaset för Farfar! Så direkt ännu mer mat å sen tårta på det, tror ni min mage mådde bra i morse?! haha! Jag som trodde att min lilla chokladchocksfika skulle bli typ det enda som hamnade i min mage den dagen! så dumt de blev! På kvällen hade jag tänk att bjuda ut min nyblivna artonårsbrorsa på en krogrunda. Men när jag väl kom hem så var det "näeee, ja känner inte riktigt för att gå ut" TRÅKMÅNS!! Men men, han får la dra ut med killkompisarna först så han vet vad som väntar när syrran ska bjuda sen!! Tänk när man var 18 själv..jösses! Det var tiiiider det! hahaha!

Åh! glömde berätta! Hade världens bästa lyckodag i fredas! Mina vinterdojjor som ja alltid använder å har älskat med hela mitt hjärta har börjat läcka in otroigt mycket. Å när ja kikar efter så ser jag att hela sulan håller på att lossna...inte konstigt att jag blir blöt om fötterna när ja i stort sätt går i strumpelesten! Så knallade in på din sko för å hitta ngra megabilliga reaskor. Passade på att fråga personalen om min sko, om det var ngt de kunde tänka sig å laga fast att ja inte har ngt kvitto. Då berättar hon att ja kan få tillgodokort eller ett par nya skor för samma summa på direkten om ja vill...utan kvitto!! Jippi! Då blev de inge billiga readojjor för mig inte! nenne! de blev nya vårskor! Sen så hade ja hittat en skiiiitsnygg väska i täby för 600kr...eftersom ja ansåg de var för dyrt där så väntade jag. Åsså hittade jag samma väska för halva priset i väsby! Den kassörskan gjorde min dag!! hihi! Å sen så hittade ja ett ar snygga jeans för 250kr! Så ett par skor, en väska å ett par jeans för 600kr!! de e rätt bra de!

Idag hade jag dock kunnat vara kvar i skövde ngra timmar till. Det hade varit skönt att slippa stressa i dag. Det hade varit riktigt skönt att få ligga i mammas soffa heeela dagen. Men det går ju inte när man måste tillbaka till stockholm! OCh här hemma så möts man av en lägenhet som luktar lite alkohol å lite baksmälla! haha! neee det var inte så illa. Men en sliten sara å en lite piggare frida!! Tjejerna hade lyckats ta sig in på west end stars slutfest!!

Måste bara få kommentera tågresan till sthlm. Snälla ni som har barn som inte vet hur man beter sig runt andra människor. Boka en egen vagn på tåget. Ja orkar inte sitta på fler tåg där det är barn som inte kan sitta still och skriker och dunkar å smäller. ÅÅÅÅÅÅÅåååååh!